Eindelijk weg uit Moskou! - Reisverslag uit Kazan’, Rusland van jeroenenmarielle - WaarBenJij.nu Eindelijk weg uit Moskou! - Reisverslag uit Kazan’, Rusland van jeroenenmarielle - WaarBenJij.nu

Eindelijk weg uit Moskou!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg jeroenenmarielle

12 Juli 2009 | Rusland, Kazan’

Eindelijk weg uit Moskou! Behalve de mooie metrostations niet veel plezante dingen te beleven. Na 4 dagen in de drukke en stinkende stad hebben we een nachttrein van 12 uren naar Kazan genomen. Na een aantal moeilijkheden aan het loket om een ticket te bestellen, zijnde zij spreken geen engels en wij geen russisch, zijn we in een coupe beland met 2 russen. Eerst de verplichte kennismaking, dan de verplichte fles vodka (en ja Filip tis goeie en nee Dewi nog geen meter tegengekomen) en opeens werd de communicatie veel beter. Wij verstonden russisch en zij engels. Er werden meteen plannen gesmeed om te gaan vissen op de Volga (de rus probeerde ons wijs te maken dat hij altijd vissen van rond de 80 kilo vangt),...Klein detail: ik was enthousiast over het vissen en er werd mij meteen duidelijk gemaakt dat hij het tegen Jeroen had. Ook drank uitschenken,...is een mannenzaak. Meedrinken mag nog net, maar in beperkte mate want de vrouw moet nog in staat zijn om de man naar huis te dragen als hij te zat is. Klinkt bekend?

Enfin, het was in elk geval de leukste ervaring tot nu toe en de vriendelijkste mensen die we zijn tegengekomen.

Nu zitten we in Kazan, waar we de eerste minaretten tegenkomen! Enthousiast als we zijn beginnen we al over de poort naar het oosten,...
De mensen hebben hier al hoofddoeken en we verstaan de menukaart niet meer. Gisteren op de gok besteld en een slaatje en een soep gekregen, bedoeling was 2 hoofdgerechten. Het wordt nog plezant!

Als afsluiter misschien nog enkele weetjes over Moskou:

moeilijk te vinden:

supermarkten, vriendelijk mensen, gewone cafes, goed bier, toeristische dienst, stadskaart, ... int kort alle nuttige dingen

wel makkelijk te vinden:

zwaar opgeklede vrouwen, te hoge en te fijne hakken, norse baboushkas, paarden int midden van de stad, njet njet njet njet

En nog een raadsel: ongeveer alle vrouwen zijn knap en bijna alle mannen zijn lelijk. Hoe kan het dat als ze kinderen maken en het is een meisje dat het een knap kind wordt en als het een jongen is het lelijk wordt? Graag tips ter verduidelijking.

by the way dit is wat wij overal lezen
en dat betekent geeft er nog enen op onze gezondheid!

Foto's alweer later, want de usb ingang is hier nog niet uitgevonden.

• 12 Juli 2009 - 11:36

Ilse:

leuk om zo frequent iets van jullie te lezen
    antwoord op jullie raadsel: genetica: het Y chromosoom bevat het gen voor minder geslaagd uiterlijk???

• 13 Juli 2009 - 09:34

Homo:

Diene lokale fliek ziet er toch niet zo slecht uit...

• 13 Juli 2009 - 11:27

Tangs:

We mogen fier zijn Belg te wezen.

• 13 Juli 2009 - 14:01

Frederik:

't is naar links

• 13 Juli 2009 - 15:15

Papa:

lelijke venten krijgen mooie dochters, titi, DAT moet gij toch ook weten

• 13 Juli 2009 - 16:10

Joris:

Succes met de visvangst ... en al de rest!

Al de hele tijd op jullie gezondheid gedronken, nog 323 dagen te gaan

• 13 Juli 2009 - 20:36

Tante Ginette:

Leuk om te lezen. Willen graag alles meevolgen.Nog veel geluk en plezier. Tot later.

• 14 Juli 2009 - 09:26

Filip:

OMOH...volgens mij worden die flikken gewoon gesponsord door een russisch waspoedermerk.

• 17 Juli 2009 - 09:29

Herman:

leuk om iets te horen van jullie avonturen..

Zien ernaar uit om nog veel gekke annekdotes te lezen!!